Danışmana ödediğiniz para bir gider kalemi değildir sizin için. Bir gelir, yatırım kalemidir. Kuruluşta danışmanla çalışırsanız o para size kat be kat geri döner. Nasıl döner? Örneğin haberiniz olmayan bir hibe programından faydalanmak suretiyle dönebilir. Ya da banka size krediyi örneğin yüzde 15 faizle kullandıracakken karşısında profesyonel bir finans danışmanı görünce bunu 11 ile kullandırabilir. Yani buradan da para kazanmış olursunuz. 

Argus Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri olarak,  değerli müşterilerimize yapabileceğimiz katkıları aşağıdaki özette bulabilirsiniz.

 

HİZMETLERİMİZ

  • Finansal check up

Sahip olduğumuz işletmelerinde sağlıklı kalması ve işlerin yolunda gitmesi için yıllık checkup yaptırmaya ihtiyaçları vardır. Bu şekilde, sorunlar kronikleşmeden ve yangın büyümeden gerekli tedbirleri baştan alıp çözüme ulaşma imkânına sahip olabiliriz.

Finansal danışmanlık hizmeti almaya karar verdiğinizde, ilk olarak finansal check up yaptırırız. Sorunları ve ihtiyaçları baştan belirleriz. Çözüm önerilerimizi ve yol planımızı içeren bir rapor sunarız.

  • Finansman Sağlanması (Kredi Limiti Çıkartılması)

İhtiyaç duyulan finansmanın belirlenmesi neticesinde, temini için gereken dosyanın hazırlanması ve başvuruların en uygun kuruluşa yapılması konusunda danışmanlık hizmeti verilmektedir.  Kullanılacak finansman kaynağı TL’mi döviz mi olmalı, vadesi ne olmalı? Döviz ise ne kadarı USD, ne kadarı EUR olmalı? Bunun gibi pek çok sorunun cevabının verilmesinde yardımcı olmaktayız.

  • Finans Müdürlüğü Danışmanlık Hizmeti

Kurumsal yapılarda finans müdürleri çok maliyetli kişiler oluyor. Maaşları yüksek ve yan harcamaları ile maliyetleri daha da büyüyor.  Yeni şirketlerin maliyetlerini aşağıya çekmek için, bordrosuna girmeden, avukatlık büroları gibi, kısa zamanlı çalışma ile daha az ödeme yapmak ve onlara faydalı olmak mümkün. 

Bu hizmeti almaya karar verdiğinizde, finans müdürü ihtiyaca göre haftada 1-2 gün geliyor ve temel konularda yapılması gerekenleri planlıyor ve yol gösteriyor.

  • Hibe Desteği Programları (KOSGEB)

Şirketin mevcut faaliyet konusu KOSGEB hibe destek programına uygun mu diye bakıyoruz. Eğer uygun değilse, bankalar, Leasing şirketleri, faktoring şirketlerine şirkete ve ihtiyacına göre başvuruyoruz.

Bakanlıkların, KOSGEB’in, TÜBİTAK’ın destek ve teşviklerinde kurulan sistem güzel işlemeye başladı. KOSGEB’in personel konusunda da teşvikleri var. Bunları da şirketlere tavsiye ediyoruz. 

Şirket kuruluş aşamasında danışmanlık hizmeti almalı. Şirketler hangi NACE koduyla kurulursa destek alabilir bunu bilerek kurulmalı.  Şirketleri buna göre kurdurmalıyız.

  • Melek Yatırımcı Ağı

Eğer ortada iyi bir fırsat varsa, yatırımcı bularak şirkete sermaye bulmak da mümkün olabilir.

Melek yatırımcılığın temelinde başka şeyler var. Siz azınlık hisseye sahip olmak zorundasınız. Para desteğinin ötesinde mentorluk gibi tecrübelerinize dayanan destekler vermeniz bekleniyor sizden. Yani yatırımcı tarafında bu işin birkaç yılı daha var. Hâlbuki bu işler şirketlere çok ciddi katma değer sağlıyor.